Skip to main content
ProQuest LogoProQuest LibGuides homeProQuest LibGuides homeAbout your ProQuest LibGuides CreatorsSee our listing of webinarsUsing or Re-using our guidesImage Map

Köszöntjük a ProQuest magyar felhasználóit: Köszöntő

        Köszöntjük a ProQuest magyar felhasználóit, az EISZ konzorcium tagjait és egyéni előfizetőinket!

Adatbázisaink

A ProQuest Central a ProQuest legnagyobb multidiszciplináris adatbázisa, 39 adatbázis összességében megközelítőleg 24,000 feldolgozott címmel, amiből 18 000 teljes szöveggel érhető el. Folyóiratok mellett egyéb tartalomtípusok is gazdagítják a gyűjteményt, így  110,000 disszertáció, 450,000 konferenciaanyag és műhelytanulmány, stb. A ProQuest Central kiemelten lefedi a következő tudományterületeket: üzlet/gazdaság, orvostudomány, társadalomtudomány, pedagógia, bölcsészet és interdiszciplináris területek és a következő kiadóktól tartalmaz kiadványokat: Emerald, Elsevier, BMJ, Palgrave MacMillan, The Economist, SAGE, Nature Publishing Group, Cambridge University Press és Dow Jones, stb. Üzleti információk, így piaci és iparági tartalmak terén az Economist Intelligence Unit ország és pénzügyi összeállításai, a Business Monitor International és a First Research iparági jelentései, az Oxford Analytica és Oxford Economics ország, árupiaci és iparági jelentései segítik a felhasználókat. Orvostudományi folyóiratok közül a legjelentősebbek a NEJM, Lancet, BMJ és Nature. Minden tudományterületet igyekszik lefedni, a feldolgozott címek közül 7.700 megtalálható a Scimago rangsorban, az első 100 Scimago címből 70-t, az első 200 Scimago folyóiratból 140-et tartalmaz.

A Scitech Premium Collection a leggyorsabban növekvő természettudományos és műszaki adatbázis, amely 10 nagyobb természettudományi, műszaki, orvostudományi (STM) területet fed le. A SciTech Premium Collection 9,200 kiadványt dolgoz fel, 7,700-at teljes szöveggel tesz elérhetővé. 1,8 millió feldolgozott nem-szövegszerű tartalom (kép, fotó, táblázat, térkép, diagram) és 11 millió szabadalom gazdagítja a tartalmat. Szakterületi bibliográfiai adatbázisok, például Agricola, Metadex, Medline, Toxline, stb is része a gyűjteménynek. A SciTech Premium a következő kiadóktól tartalmaz  kiadványokat: IET, IEEE, Wiley, Springer, Elsevier, stb.. A feldogozottak közül több mint 4.200 cím szerepel a Scimago rangsorban, az első 100 Scimago cím közül 50, míg az első 200 Scimago helyen szereplő cím közül 80-at tartalmaz.

ProQuest Dissertation & Theses Global (PQDT Global), a világ legnagyobb disszertáció- és diplomagyűjteménye, több mint 4 millió munkát feldolgozva, kereshetően tartalmaz, amiből 2 millió teljes szöveggel érhető el. Kifejezetten a kutatók és PhD hallgatók látják nagy hasznát, mivel mélyebb és részletesebb információkhoz jutnak érdeklődésüknek megfelelően, megismerhetik a szerző által felhasznált és áttekintett irodalmat, adatokat valamint módszertant. Évente 110,000-nél több disszertációval bővül az adatbázis.

ProQuest Twitter Feed