Skip to main content
ProQuest LibGuides Banner ProQuest LogoProQuest LibGuides homeProQuest LibGuides home

Training and Support Resources in Greek Language: Other Products

Οδηγός χρήσης των προϊόντων της ProQuest για τους Έλληνες & Κύπριους πελάτες μας

Digital National Security Archive (DNSA)

Bob and John Kennedy Η ProQuest, σε συνεργασία με το Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας, παράγει το «Ψηφιακό Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας», την πιο εκτενή συλλογή σημαντικών πρωτογενών εγγράφων που είναι κεντρικά για την αμερικανική εξωτερική και στρατιωτική πολιτική από το 1945. Οι συλλογές καλύπτουν τα πιο κρίσιμα παγκόσμια γεγονότα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τον 21ο αιώνα, παρέχοντας απαράμιλλη πρόσβαση στις καθοριστικές διεθνείς στρατηγικές της εποχής μας με περισσότερα από 124.000 δείγματα, αποχαρακτηρισμένα κυβερνητικά έγγραφα. Πολλά δημοσιεύονται τώρα για πρώτη φορά.


ProQuest, in partnership with The National Security Archive produce the Digital National Security Archive, the most comprehensive collection available of significant primary documents central to U.S. foreign and military policy since 1945. Collections cover the most critical world events, countries, and U.S. policy decisions from post-World War II through the 21st century, providing unparalleled access to the defining international strategies of our time with more than 124,000 indexed, declassified government documents; many are published now for the first time.

GeoRef

Stratifications in desert rocks Η βάση δεδομένων GeoRef, που ιδρύθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωεπιστημών (AGI) το 1966, παρέχει πρόσβαση στη βιβλιογραφία της γεωεπιστήμης του κόσμου. Το GeoRef είναι η πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων AGI στις γεωεπιστήμες και συνεχίζει να αυξάνεται κατά περισσότερες από 80.000 αναφορές ετησίως. Η βάση δεδομένων περιέχει πάνω από 3,1 εκατομμύρια αναφορές σε άρθρα περιοδικών γεωεπιστημών, βιβλία, χάρτες, έγγραφα συνεδρίων, εκθέσεις και διατριβές.

Το GeoRef καλύπτει τη γεωλογία της Βόρειας Αμερικής από το 1669 μέχρι σήμερα και τη γεωλογία του υπόλοιπου κόσμου από το 1933 μέχρι σήμερα. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει αναφορές σε όλες τις δημοσιεύσεις της «Γεωλογικής Επισκόπησης» των Η.Π.Α. Η Βάση καλύπτει επίσης πτυχιακές εργασίες και διδακτορικές διατριβές από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά.


The GeoRef database, established by the American Geosciences Institute (AGI) in 1966, provides  access to the geoscience literature of the world. GeoRef is the most comprehensive AGI database in the geosciences and continues to grow by more than 80,000 references a year. The database contains over 3.1 million references to geoscience journal articles, books, maps, conference papers, reports and theses.

GeoRef covers the geology of North America from 1669 to the present and the geology of the rest of the world from 1933 to the present. The database includes references to all publications of the U.S. Geological Survey. Masters' theses and doctoral dissertations from US and Canadian universities are also covered.

Library Information Science Abstracts

book and computer in LibraryΗ (LISA) είναι μια διεθνής υπηρεσία ευρετηρίασης και περιλήψεων που έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες βιβλιοθηκών και άλλους ειδικούς πληροφόρησης.
Η LISA παρέχει βιβλιογραφικές πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της βιβλιοθηκονομίας, της επιστήμης των πληροφοριών, της ηλεκτρονικής ανάκτησης, της έκδοσης και της τεχνολογίας των πληροφοριών. Η LISA επί του παρόντος καλύπτει πάνω από 440 περιοδικά από περισσότερες από 45 χώρες και σε περισσότερες από 20 διαφορετικές γλώσσες.


Library and Information Science Abstracts (LISA) is an international abstracting and indexing service designed for library professionals and other information specialists.

LISA provides bibliographic information about past and present developments in librarianship, information science, online retrieval, publishing and information technology. LISA currently abstracts over 440 periodicals from more than 45 countries and in more than 20 different languages.

Worldwide Political Science Abstracts

Η Worldwide Political Science Abstracts παρέχει περιλήψεις και ευρετηρίαση της διεθνούς βιβλιογραφίας των πολιτικών επιστημών και των διεθνών σχέσεων, μαζί με συμπληρωματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου και της δημόσιας διοίκησης / πολιτικής. Η βάση δεδομένων παρέχει περιλήψεις άρθρων περιοδικών και παραπομπών για βιβλιοκριτικές ανασκοπήσεις που προέρχονται από περισσότερες από 1.500 σειρές δημοσιεύσεων και παρέχει επίσης περιλήψεις βιβλίων, κεφαλαίων βιβλίων, διατριβών και εργασιών.


Worldwide Political Science Abstracts provides abstracts and indexing of the international literature of political science and international relations, along with complementary fields, including international law and public administration/policy. The database provides abstracts of journal articles and citations to book reviews drawn from over 1,500+ serials publications and also provides abstracts of books, book chapters, dissertations and working papers.

Documents on British Policy Overseas (DBPO)

Summit at Yalte end of World War IIΠαράγεται από την ProQuest σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας (FCO). Τα «Έγγραφα σχετικά με την Εξωτερική Βρεταννική Πολιτική» είναι μια συλλογή από πρωτογενή έγγραφα πηγής από την FCO, που αναδεικνύει το διπλωματικό ιστορικό σε ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. Βασίζεται σε τρεις ξεχωριστές σειρές εκτυπώσεων, οι οποίες αποτελούν το ιστορικό της βρετανικής ειρηνευτικής διπλωματίας από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα:

• Βρετανικά Έγγραφα για την Προέλευση του Πολέμου (1898-1914)
• Έγγραφα για τη Βρετανική Εξωτερική Πολιτική (1918-1939)
• Έγγραφα σχετικά με τη βρετανική πολιτική στο εξωτερικό (1946-σήμερα)


Produced by ProQuest in collaboration with the Britain's Foreign and Commonwealth Office (FCO) Documents on British Policy Overseas is a fully searchable collection of primary source documents from FCO, shedding light on diplomatic history throughout the twentieth century. It is based on three distinct print series which form a record of British peacetime diplomacy since the end of the nineteenth century:

  • British Documents on the Origins of War (1898-1914)
  • Documents on British Foreign Policy (1918-1939)
  • Documents on British Policy Overseas (1946-present)

SciTech Premium Collection

Nasa Image of GalaxyΗ συλλογή SciTech Premium Collection είναι μια πολυεπιστημονική συλλογή ακαδημαϊκού και διδακτικού περιεχομένου στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τις σχετικές επιστήμες. Οι πανεπιστημιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές θα βρουν πλήρη κάλυψη από χιλιάδες τίτλους πλήρους κειμένου, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών περιοδικών, εμπορικών εκδόσεων, βιβλίων / μονογραφιών, συνεδρίων, εκθέσεων, newsswires, βίντεο και πολλά άλλα.

Επιπλέον, για εκείνους που πρέπει να εντρυφήσουν στην ειδικότητά τους, συμπεριλαμβάνουμε μια ευρεία γκάμα εξειδικευμένων βάσεων δεδομένων Α & Ι (Abstracts & Index) για γρήγορη ανακάλυψη σχετικού περιεχομένου. Η συνεισφορά των συντακτών της ProQuest στην επιλογή περιεχομένου, το ελεγχόμενο λεξιλόγιο και η ευρετηρίαση δίνει δομή στη βιβλιογραφία, διευκολύνοντας έτσι τους ερευνητές να ανακαλύψουν αποτελεσματικά τα σχετικά άρθρα στο πλαίσιο της ειδικότητάς τους.


The SciTech Premium Collection is a multidisciplinary content collection of scholarly and learned material in the natural sciences, technology, engineering and related disciplines. Faculty, graduate and post-graduate students will find comprehensive coverage from thousands of full-text titles including peer-reviewed journals, trade publications, books/monographs, conference proceedings, reports, newswires, video material and much more.

Moreover, for those who need to dive deep into their discipline, we include a wide-range of discipline specific A&I databases for fast discovery of relevant content. Editorial input into content selection, controlled vocabulary and indexing brings structure to the literature making it easier for researchers to efficiently discover relevant papers within their discipline.

ARTbibliographies Modern

Abstract decoration motiveΗ ARTbibliographies Modern παρέχει πλήρεις περιλήψεις άρθρων περιοδικών, βιβλίων, δοκίμων, καταλόγων εκθέσεων, διδακτορικών διατριβών και εκθέσεων για όλες τις μορφές σύγχρονης και σύγχρονης τέχνης, με περισσότερες από 13.000 νέες προσθήκες κάθε χρόνο. Οι καταχωρήσεις χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Το ABM είναι η πρώτη πηγή πληροφοριών για τις μοντέρνες και σύγχρονες τέχνες που χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα και μετά, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας, από την εφεύρεσή της. Περιλαμβάνει περιλήψεις στην αγγλική και άλλες γλώσσες για διάσημους και λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες, κινήσεις και τάσεις. Η κάλυψη του ABM είναι ευρύτατη και περιλαμβάνει έργα τέχνης και εγκατάστασης, βίντεο τέχνης, ηλεκτρονική τέχνη και τέχνη μέσω Η/Υ, τέχνη του σώματος, γκράφιτι, βιβλία καλλιτεχνών, θεατρικές τέχνες, συντήρηση, χειροτεχνία, κεραμική και γυάλινη τέχνη, εθνοτικές τέχνες, το σχεδιασμό, τη μόδα και την καλλιγραφία, καθώς και τα παραδοσιακά μέσα, όπως εικονογράφηση, ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική και ζωγραφική.

Sculpture

Η ABM χρησιμοποιείται από φοιτητές και ερευνητές σε όλο τον κόσμο για να εντοπίσουν δημοσιεύσεις και γραπτά σχετικά με τον τομέα σπουδών τους. Το εκτεταμένο σύστημα ταξινόμησης και οι περιεκτικές περιλήψεις της καθιστούν τη βάση ιδανική πηγή πληροφοριών για τους καλλιτέχνες, τις κινηματογραφικές τέχνες, την ιστορία της τέχνης και τη θεωρία, το σχεδιασμό, τη φωτογραφία και τη βιοτεχνία.


ARTbibliographies Modern (ABM) provides full abstracts of journal articles, books, essays, exhibition catalogs, PhD dissertations, and exhibition reviews on all forms of modern and contemporary art, with more than 13,000 new entries being added each year. Entries date back as far as the late 1960s.

ABM is the premier source of information on modern and contemporary arts dating from the late 19th century onwards, including photography since its invention. It includes abstracts of English and foreign-language material on famous and lesser-known artists, movements, and trends. The coverage of ABM is wide-ranging and includes performance art and installation works, video art, computer and electronic art, body art, graffiti, artist's books, theatre arts, conservation, crafts, ceramic and glass art, ethnic arts, graphic and museum design, fashion, and calligraphy, as well as traditional media including illustration, painting, printmaking, sculpture, and drawing.

ABM is used by students and researchers around the world to pinpoint publications and writings relevant to their area of study. Its extensive classification system and comprehensive abstracts make it an ideal source for information on artists, art movements, art history and theory, design, photography, and crafts.