ProQuest Central bugün piyasada bulunan en büyük, çok disiplinli, tam metin veritabanıdır. Bu kaynak, 175'ten fazla konuda çeşitli içerik türleriyle ProQuest'in eksiksiz veritabanlarından 47'sine erişim sağlayarak, onu dünyadaki en geniş tek araştırma kaynağı haline getirir. Diğer kaynaklardan farklı olarak ProQuest Central, birlikte veya ayrı olarak kullanılabilen ayrı, tamamen aranabilir veritabanlarından oluşur. ProQuest Central, En İyi Çevrimiçi Genel Referans Hizmeti için Yazılım ve Bilgi Endüstrisi Derneği (SIIA) 2010 CODiE Ödülünü kazandı.
ProQuest Central, binlerce bilimsel dergiden çok imrenilen milyonlarca tam metin makaleye erişim sağlarken, ayrıca aşağıdakiler gibi diğer toplu kaynaklarda bulunmayan bilgilere erişim sağlar:
ProQuest Central Collection bileşenleri
ProQuest Central kapsamındaki konu alanları:
Arts and Humanities
Edebiyat, tarih, din, felsefe, güzel sanatlar ve sahne sanatları dahil olmak üzere ana konu alanlarında 1.000'den fazla başlıkla beşeri bilimler, sanat ve kültürü kapsamlı bir şekilde kapsar. Arts & Humanities Database, Religion Database ve Research Library'den tam metin başlıklar dergiler, dergiler ve profesyonel yayınlar sağlar.
Business
ABI/INFORM Collection'ın dahil edilmesi, özellikle işletme, ekonomi, muhasebe, finans, yönetim, vergilendirme, hukuk alanlarında binlerce dergiye ve ayrıca Economist İstihbarat Birimi, BMI, ISI Gelişmekte Olan Pazarlar ve daha fazlası.
Health and Medical
ProQuest Health and Medical Collection, ProQuest Nursing and Allied Health Database, Consumer Health Database, Healthcare Administration Database, Public Health Database ve Psychology Database ile kullanıcılar, 45 farklı ülkeden içerikle gerçek anlamda uluslararası bir kaynağa erişebilir. Bu kapsamlı koleksiyon, tam metin dergilerin yanı sıra tezler, profesyonel literatür ve pratik tıp eğitimi videoları gibi bilimsel kaynakları içerir.
News
ProQuest Central, Wall Street Journal*, The Guardian, El Mundo, Financial Times, The Times of India, The New York Times, Die Welt ve LeMonde, Los gibi yüzlerce küresel haber kuruluşundan 2.000'den fazla tam metin haber başlığı içerir. Angeles Times ve Al Bawaba haber yayınları. İçerik, ProQuest Central'a günlük olarak eklenir ve büyük gazetelerin yayınlandığı gün sabah 8'e kadar yüklenir.
Science & Technology
Bu koleksiyonu geliştirmek ve güçlendirmek için yedi yeni veritabanı eklendi! Yeni veritabanları, Gelişmiş Teknolojiler ve Havacılık Veri Tabanı, Tarım Bilimi Veri Tabanı, Biyoloji Bilimi Koleksiyonu, Dünya, Atmosfer ve Su Bilimi Veri Tabanı, Mühendislik Veri Tabanı, Çevre Bilimi Veri Tabanı ve Malzeme Bilimi Veri Tabanını içerir. Artık Nature Publishing Group ve Springer gibi yayıncılar da dahil olmak üzere daha da önemli tam metin, etki faktörlü dergilere erişebilirsiniz.
Social Sciences
ProQuest Central, Ceza Adaleti Veri Tabanı, Eğitim Veri Tabanı, Kütüphane Bilimi Veri Tabanı, Dilbilim Veri Tabanı, Siyaset Bilimi Veri Tabanı, Sosyal Bilimler Veri Tabanı ve Sosyoloji Veri Tabanı gibi eksiksiz kaynaklarla sosyal ve siyasal bilimlerin tüm alanlarındaki bilimsel dergileri ve profesyonel dergileri içerir.
Interdisciplinary
ProQuest Central, çok disiplinli Araştırma Kütüphanesini, Kanada İş ve Güncel Olaylar Veritabanını, yeni Kamuya Açık İçerik Veritabanını ve dokuz bölgesel veritabanını içerir.
Bölgesel veri tabanları, bu bölgelerde yerel olarak yayınlanan güncel, tam metin, bilimsel dergiler sağlar, alan çalışmaları için yardımcı olur ve bu bölgelerdeki bilimsel çıktılara odaklanan araştırmalara yardımcı olur. Bunlar şunları içerir:
